در سالیان اخیر، کشورها در برنامههای توسعه خود به فناوریهای نوین مانند فناوری نانو، زیست فناوری و فناوری اطلاعات و ارتباطات، و موضوعاتی مانند توسعه پایدار، محیط زیست و سرمایه انسانی نیز توجه ویژهای داشتهاند. هم اکنون، نقش تحولی فناوری در اقتصاد جهان امری پذیرفته شده است. در این میان فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک فناوری کلیدی و توانمندساز در راستای دستیابی به اهداف کلان توسعه ملی و همچنین اهداف بین المللی مانند اهداف توسعه هزاره و اهداف توسعه پایدار نقش محوری ایفا میکند. بر همین اساس، در بسیاری از راهبردها و سیاستهای ملی، فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان عاملی توانمندساز در توسعه پایدار و حوزههایی مانند اشتغال، آموزش، سلامت، حکمرانی و کسب وکار در نظر گرفته میشود. با اتکا به فناوری و نوآوری میتوان اشتغال و درآمدهای ملی را افزایش داد.
از همین روی، مرکز آمار ایران در سالهای 1387 و 1389 اقدام به اجرای آمارگیری از کاربران اینترنت کرد و سپس این آمارگیری با مشارکت سازمان فناوری اطلاعات از سال 1392 و سپس در سالهای 1394 و 139۶ به صورت تخصصیتر و جامعتر در قالب آمارگیری «استفاده خانوارها و افراد از فناوری اطلاعات و ارتباطات» دنبال شده است. در این آمارگیری، دادههای لازم در چارچوب آمارگیری نمونهای گردآوری شدهاند اما به جز چند نمودار یا جدول تحلیل خاصی بر روی دادهها و ارتباط میان آنها صورت نگرفته است. بر این اساس، با هدف بررسی و تحلیل دقیق نتایج حاصل از این آمارگیری، طرح پژوهشی «بررسی و تحلیل دادههای طرح آمارگیری استفاده خانوارها و افراد از فناوری اطلاعات و ارتباطات با استفاده از رگرسیون چند سطحی» در دستور کار پژوهشکدهی آمار قرار گرفت.
در این طرح پژوهشی ضمن معرفی مدل رگرسیون چندسطحی، رفتار الگوهای اقتصادی اجتماعی افراد بر اساس متغیرهای مختلف در استانهای مختلف با استفاده از رگرسیون چندسطحی سنجیده شده است.
اجرای این طرح پژوهشی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹8 آغاز شد و در بهمن ماه سال ۱۳۹8 به پایان رسید. مجری این طرح، آقای دکتر حامد لروند و همکاران این طرح، دکتر اشکان شباک، دکتر جواد حسین زاده، دکتر محمد شیری و دکتر کاوه کیانی هستند.