عضویت و حضور فعال پژوهشکده‌ی آمار در مجمع پژوهشکده‌های اقتصادی
چهارشنبه 12 بهمن 1401

عضویت و حضور فعال پژوهشکده‌ی آمار در مجمع پژوهشکده‌های اقتصادی

مجمع پژوهشکده‌های اقتصادی متشکل از مؤسسه‌ها، پژوهشکده‌ها و مراکز پژوهشی اقتصادی وابسته به نهادهای حاکمیتی است که با هدف ایجاد هماهنگی بیشتر بین این نهادها برای بهبود سیاست‌گذاری‌های اقتصادی تأسیس شده است. مجمع دارای ۱۹ عضو است و در حال حاضر دبیرخانه مجمع در پژوهشکده امور اقتصادی برقرار است، اولین نشست این مجمع در تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۱ برگزار شد و تا کنون ۹ جلسه از مجموع جلسات این مجمع برگزار شده است .

اهداف مجمع

¨ اعضای مجمع اهداف زیر را دنبال می‌کنند

¨ جهت‌‌گیری هوشمندانه، دقیق و تعامل سازنده برای مواجهه با مسائل کلیدی اقتصادی؛

¨ ارتقای سیاست‌های اقتصادی موجود و ارائه توصیه‌های سیاستی مناسب؛

¨ ایجاد هماهنگی و تقویت اثربخشی اعضای مجمع در تصمیم‌سازی برای حل مسائل کلان اقتصادی؛

¨ شناسایی و کاربست نوآوری‌ها در سیاست‌گذاری اقتصادی.

زمینه‌‌های همکاری، زمینه پژوهشی و صنفی

الف) انتقال تجربیات در زمینه توسعه، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری اقتصادی؛

ب) به‌کارگیری ظرفیت‌های بالقوه اعضای مجمع در زمینه توسعه، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری اقتصادی؛

پ) هماهنگی و همکاری در زمینه فعالیت‎های پژوهشی مرتبط با توسعه، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری اقتصادی؛

ت) هماهنگی و همکاری در جهت تعریف و انجام پروژه‌های مشترک پژوهشی در زمینه توسعه، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری اقتصادی؛

ث) هم‌فکری و مطالعه در زمینه استخراج نظام جامع مسائل و شاخص‌های مورد نیاز توسعه، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری اقتصادی؛

ج) تقویت اثربخشی اعضای مجمع در حل مسائل کلان اقتصادی کشور؛

چ) تعامل سازنده و نوآوری در زمینه توسعه، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری اقتصادی؛

ح) نقش‌آفرینی در تدوین سیاست‌های اقتصادی؛

خ) ایجاد بانک‌های اطلاعاتی از محققین و متخصصین فعال دانشگاهی و تقویت مشارکت نخبگان علمی کشور در سیاست‌گذاری اقتصادی؛

د) تقسیم کار علمی بین مؤسسه‌ها، پژوهشکده‌ها و مراکز پژوهشی عضو مجمع؛

ذ) پیگیری امور صنفی مربوط به ارتقاء اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و کارکنان اعضای مجمع؛

ر) پشتیبانی از پژوهش‌های مشترک و تأمین منابع آن.

زمینه‌های آموزشی

الف) برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های علمی مشترک؛

ب) برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و میان‌مدت به‌صورت مشترک طبق ضوابط مربوط.

ساز و کارهای اجرایی

الف) یکی از رؤسای مراکز پژوهشی عضو مجمع، با رأی اکثریت اعضا و برای مدت یک سال به‌عنوان دبیر مجمع انتخاب خواهد شد تا اقدامات لازم در خصوص تحقق ماده یک تفاهم‌نامه را معمول دارد.

ب) دبیرخانه به‌عنوان بازوی اجرایی مجمع، اقدامات لازم در خصوص پیگیری محورهای ماده یک تفاهم‌نامه را انجام خواهد داد.

پ) مجمع در راستای تحقق ماده یک این تفاهم‌نامه، جلسات منظمی را که تاریخ و محل آن با اتفاق اکثریت حاضرین در هر جلسه تعیین می‌شود، برگزار خواهد کرد. این جلسات با دعوت کتبی دبیر مجمع و حضور حداقل دو‌سوم اعضای مجمع رسمیت خواهد یافت. تصمیمات اتخاذشده با اکثریت آرای اعضای مجمع معتبر است و به وسیله دبیر مجمع ابلاغ می‌شود.

ت) مجمع می‌تواند برای دستیابی به اهداف خود، کارگروه‌های تخصصی دائمی یا موقت از میان اعضا یا سایر صاحب‌نظران و متخصصان تشکیل دهد.

ث) موضوع، اصول، چارچوب و شیوه همكاری‌ها در زمینه‌هایی كه نیاز به ملاحظات مالی و حقوقی دارد، طی تفاهم‌نامه‌های جداگانه‌ای كه مابین اعضا منعقد خواهد شد، تعیین می‌شود.

•  عضویت و حضور فعال پژوهشکده‌ی آمار در مجمع پژوهشکده‌های اقتصادی