وبینار "مساله‌یابی و راه حل‌شناسی" برگزار شد
یکشنبه 16 آبان 1400

وبینار "مساله‌یابی و راه حل‌شناسی" برگزار شد

در ادامه برگزاری سلسله جلسات علمی-تخصصی، پژوهشکده آمار وبینار "مساله‌یابی و راه حل‌شناسی" از ساعت 16 الی 18 روز چهارشنبه 5 آبان‌ماه 1400 با سخنرانی دکتر محمدرضا حمیدی‌زاده؛ عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

دکتر حمیدی‌زاده گفت: تبیین ارتقای شناخت مساله، بالا بردن سطح ادراک در مساله‌شناختی و ارایه راهبردهای کشف، ساخت و عرضه شیوه‌های متنوع نظامند برای برنامه‌های پاسخ‌یابی و حل مسایل است.

وی با اشاره به این که تهیه و تبیین چارچوب‌های افکار، تلاش می‌کند تا روش‌های اصلی بررسی، تحلیل و ابزارهای ارتقای کیفیت تحلیل سیستمی تصمیم‌گیری مخاطبان خود را برای هدایت بهتر فعالیت در محیط، فراهم و ارایه نماید.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی؛ به روش‌های فهم بهتر مساله در ده شیوه‌ی 1) بازنویسی صورت مساله؛ 2) یافتن فرضیات مساله و به چالش‌های کشاندن آن‌ها؛ 3) تعیین سلسله مراتب در مساله؛ 4) خرد کردن (شکستن) مساله؛ 5) ایجاد نگاه‌‌های متنوع به مساله؛ 6) استفاده از ساختار زبانی تاثیرگذار در مساله؛ 7) جذاب‌سازی مساله؛ 8) یافتن عوامل به شکست رساندن حل مساله؛ 9) جمع‌آوری، بررسی و تحلیل داده‌های مرتبط با مساله؛ 10) چند وجهی گزاره‌نویسی مساله؛ پرداخت.

ایشان هدف از این نشست را پاسخ‌یابی به سوالات زیر بیان کردند.

1.مساله چیست و چه طیفی دارد؟

2.شناخت چیست و چه ابعادی دارد؟

3. اقتضایات مساله‌شناختی چیست؟

4.چگونه می‌توان در حل مسایل به نظم‌یابی و چارچوب دست یافت؟

5.از چه رویکردها و راهبردهایی می‌توان برای حل‌یابی مسایل بهره‌گیری کرد؟

• وبینار "مساله‌یابی و راه حل‌شناسی" برگزار شد