در این جلسه که با حضور دکتر اشکان شباک؛ رئیس پژوهشکدۀ آمار و دکتر رسول صادقی؛ رئیس مؤسسۀ مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور و دیگر نمایندگان دو طرف برگزار شد، در خصوص اهداف و محورهای طرفین در خصوص عقد تفاهمنامۀ همکاری گفتگو و تبادل نظر انجام گرفت.
دکتر شباک با اشاره به جایگاه و توان علمی پژوهشکدۀ آمار در اجرای طرحهای پژوهشی و همچنین تحلیل آمارهای رسمی مرکز آمار ایران، به سابقۀ این پژوهشکده در اجرای طرحهای آماری و همکاریهای آن با دستگاههای اجرایی و نهادهای بینالمللی اشاره کرد و از آمادگی پژوهشکدۀ آمار برای اجرای طرحهای مشترک و همکاری با دیگر نهادها و سازمانهای علمی و اجرایی داخلی و بینالمللی خبر داد.
وی در ادامه با تأکید بر این نکته که حوزۀ جمعیت از مهمترین حوزه های مربوط به آمار رسمی و البته مورد توجه مسئولان و برنامه ریزان ارشد کشور است، اظهار امیدواری نمود که آغاز همکاری مشترک میان پژوهشکدۀ آمار و موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور سرآغاز مبارکی برای توسعۀ مطالعات زیربنایی در این حوزه راهبردی و کلان باشد.
در ادامه، دکتر رسول صادقی نیز به اهمیت و ضرورت مطالعات جمعیتشناختی در کشور اشاره نمود و ضمن اشاره به ظرفیت های خوب موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور در این حوزه، همکاری مشترک این مؤسسه با پژوهشکدۀ آمار را در راستای تامین نیازهای پژوهشی و مطالعاتی نظام آمار رسمی کشور در این حوزه و دارای دستاوردهای مفیدی برای جامعۀ علمی و مدیران اجرایی کشور ارزیابی کرد.
در پایان، این تفاهمنامه با موضوع: توسعه همکاریهای علمی و تحقیقاتی و ایجاد همافزایی، تقویت ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی و توانمندسازی منابع انسانی و نیز شناخت و تحلیل دادهها و اطلاعات آماری در نظامهای علمی و کاربردی کشور بهویژه در حوزه جمعیت، به تأیید و امضای طرفین رسید. از جمله محورهای این تفاهمنامه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
ـ انجام مطالعات و پژوهشهای مشترک در زمینههای مرتبط با آمار رسمی بهویژه در حوزه جمعیت با تاکید بر سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری؛
ـ طراحی و برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی، همایشها، نشستها و سخنرانیهای علمی بهصورت مشترک؛
ـ استفاده مشترک از ظرفیتهای اطلاعاتی، پژوهشی و همچنین دریافت مشاوره و بهرهمندی از تجربیات و تخصص منابع انسانی دو مرکز؛
ـ بهرهمندی از تجربیات، امكانات و تجهیزات طرفین در زمینههای آموزشی و پژوهشی؛
ـ تقویت همکاریهای علمی بین پژوهشکده و مؤسسه؛
ـ به اشتراکگذاری محصولات دو طرف (مانند کتابها، گزارشها و طرحهای پژوهشی)؛
ـ همکاری در حوزههای مختلف پژوهشی مشترک نظیر مدلسازی جمعیت و روشهای آماری، اقتصاد جمعیت و سرمایه انسانی، مهاجرتهای داخلی و شهرنشینی، سالخوردگی جمعیت و مناسبات بین نسلی؛
ـ تسهیل دسترسی کارشناسان و پژوهشگران دو طرف به همه منابع موجود در کتابخانه و مرکز اسناد یکدیگر.