دوشنبه 31 شهریور 1399

دکتر محمود ترابی                           دکتر شاهو زارعی

دانشگاه منیتوبا کانادا                               دانشگاه کردستان

چهارشنبه ۹۹/۰۷/۰۹  ساعت ۱۸ تا ۲۰

در سخنرانی آقای دکتر ترابی، یک رهیافت مونت کارلویی جدید به نام Sumca برای برآورد نااریب مرتبه دوم میانگین توان دوم خطای پیشگویی در نواحی کوچک ارائه می‌شود که از سرعت محاسباتی خوبی برخوردار است. این رهیافت از پیچیدگی محاسباتی کمتری نسبت به روش‌های خودگردان دوگانه و جک‌نایف مونت کارلویی برخوردار است. در این سخنرانی به کاربرد روش پیشنهادی در داده‌های کووید - ۱۹ اشاره می‌شود.

در سخنرانی آقای دکتر زارعی نیز از رویکرد نواحی کوچک برای پیش بینی تعداد مبتلایان کووید - ۱۹ در  نواحی مختلف کشور ایتالیا استفاده شده است. در این سخنرانی از مدل سطح‌ناحیه برای برآورد میانگین تعداد مبتلایان جدید کووید - 19 در ناحیه­های ایتالیا استفاده شده است. از آنجا که علت سرعت شیوع متفاوت تعداد مبتلایان در برخی ناحیه­ها می­تواند غیرمعمول و داده دورافتاده باشد، به همین دلیل از توزیع α-پایدار برای اثرات تصادفی سطح‌ناحیه استفاده شده است. مدل پیشنهادی می­تواند اثرات تصادفی خیلی بزرگ یا خیلی کوچک را به خوبی تبیین کند.

• نهمین وبینار «مدل‌بندی و برآورد در نواحی کوچک با کاربرد در کووید - ۱۹» برگزار می‌شود