در این گزارش که به کوشش دکتر اسعد الهرضایی تهیه شده، تحلیلی از نابرابری نرخ تورم، بر اساس دهکهای درآمدی برای سال ۱۳۹۸ ارائه گردیده و توضیح داده شده که اختلاف تورم بین دهکها، به دلیل تفاوت در ضریب اهمیت کالاها بین دهکهای مختلف است؛ به گونهای که ضریب اهمیت گروه خوراکیها و آشامیدنیها در دهکهای پایین درآمدی، بیشتر از دهکهای بالای درآمدی بوده و در گروه کالاهای غیرخوراکی و خدمات، این روند برعکس است. پس انتظار میرود افزایش قیمت کالاهای خوراکی تاثیر بیشتری بر تورم دهکهای پایین داشته باشد. همچنین در بین اقلام گروه خوراکیها و آشامیدنیها نیز تاثیر کالاها بر تورم کل در بین دهکهای مختلف متفاوت است.
در طول سال ۱۳۹۸، نرخ تورم کل کالاهای خوراکی و غیر خوراکی در دهکهای بالای درآمدی، بیشتر از دهکهای پایین درآمدی بوده است و اختلاف تورم بین دهکها با افزایش نرخ تورم بیشتر شده است، بنابراین در شرایط تورمی، نابرابری تورمی بین دهکهای درآمدی بیشتر شده است.
متن و فایل کامل این گزارش را میتوانید در سایت پژوهشکده آمار به آدرس زیر مشاهده نمایید:
https://b2n.ir/srtc.ac.ir