مدیریت یکی از ارکان اصلی فعالیتها، رشد و تداوم موجودیت در هر سازمانی است. از یک سو سنگ بنای مدیریت، سیاستگذاری، برنامهریزی توسعه و تصمیمگیری است. از سویی دیگر شالوده و اساس سیاستگذاری، برنامهریزی توسعه و تصمیمگیری بر اساس آمار دقیق و درست خواهد بود. تحقق این سه وظیفهی مهم در مدیریت به گستره وسیعی از آمار و اطلاعات نیاز دارد. بر اساس آمار دقیق و بههنگام، سیاستگذاری و برنامهریزی توسعه امکان پذیر خواهد بود. در واقع سه مؤلفهی آمار، برنامهریزی توسعه و سیاستگذاری در هم تنیدهاند. برنامهریزی دقیق در سطح کلان، نگاهی جامعتر نسبت به دادههای آماری را میطلبد. به مناسبت گرامیداشت روز آمار و برنامهریزی و در راستای تبیین و موشکافی نقش آمار در برنامهریزی ، نشست تخصصی «نقش آمار در برنامهریزی و توسعه» توسط پژوهشکدهی آمار با همکاری مرکز آمار ایران در تاریخ ۲۹ مهر ۱۳۹۸ در سالن اجتماعات مرکز آمار ایران برگزار شد.
در ابتدا آقای دکتر حسینزاده رییس مرکز آمار ایران ضمن خوشآمدگویی به حضار به بیان اهداف و ضرورت مدرنسازی آماری، برنامهریزی و توسعه آمارهای رسمی و نقش محوری مرکز آمار ایران در تولید آمارهای رسمی پرداختند.
در ادامه، پانل این نشست با حضور آقایان دکتر محمد صادق علیپور، عضو هیئت علمی پژوهشکدهی آمار و رییس پژوهشکده آمار ، دکتر میرزایی، استاد جمعیتشناسی دانشگاه تهران، دکتر عباسی شوازی استاد جمعیتشناسی دانشگاه تهران، دکتر توفیق رییس اسبق مرکز آمار ایران، دکتر رستمی، مدیر کل مطالعات و رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مهندس قوامیان مشاور ریس سازمان نقشهبرداری کشور ، برگزار شد.
آقای دکتر علیپور به عنوان ریاست این پانل در خصوص نقش آمار در برنامهریزی و توسعه اقتصادی، اجتماعی، نقش آمار در آمایش سرزمینی و همچنین نقش اطلاعات مکانی در برنامهریزی ملی و منطقهای سخنانی ایراد کردند.
آقای دکتر توفیق، رییس اسبق مرکز آمار ایران ، نقش آمار در برنامهریزی اقتصادی را مورد موشکافی قرار دادند.
در ادامه آقای دکتر عباسی شوازی، استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران در رابطه با نقش آمار در برنامهریزی اجتماعی و به خصوص اهمیت نقش اطلاعات جمعیتشناختی با تکیه بر منابع دادهای مرکز آمار ایران در سیاستگذاری و برنامهریزی اجتماعی سخنرانی نمودند.
سپس آقای دکتر رستمی، مدیر کل دفتر مطالعات و رفاه اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به بررسی اهمیت توجه به اطلاعات مکانی در برنامهریزی و چالشها و خلاءهای موجود در این حوزه سخنرانی نمودند.
سپس آقای دکتر کرمی، کارشناس آمایش سازمان برنامه و بودجه کشور به بررسی اهمیت آمار در آمایش سرزمین پرداختند.
و در پایان آقای فیاض کارشناس دفتر نظارت و استاندارد مرکز آمار ایران، در رابطه با نقش اطلاعات مکانی در برنامهریزی ملی و منطقهای سخنان خود را ایراد نمودند.
در انتهای این نشست، هدایایی به رسم یادبود و قدردانی به اعضای پانل و سخنرانان اهدا شد.