شنبه 11 شهریور 1396
سومین نشست از مجموعه نشست‌های بررسی تجربیات و دیدگاه‌ها در حوزه آمار رسمی، با عنوان نقش فناوری در آمار رسمی با همکاری مرکز آمار و پژوهشکده‌ی آمار، در سالن اجتماعات مرکز آمار ایران در تاریخ ۷ شهریور ۹۶ برگزار شد.

سخنرانی اول باعنوان «توانمندسازی جامعه با مکان – مبنا نمودن» توسط آقای جعفر رحمانی‌شمسی رییس گروه آمارهای ثبتی، فرابری و پردازش داده‌ها سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد ارائه شد. در این سخنرانی به مباحثی در زمینه پایگاه‌های مکان- مبنای کشور مانند پایگاه اطلاعات مکان محور کشور (ISD)، پایگاه نظام ملی آدرس گزاری مکان محور کشور(GNAF) پایگاه ملی اسناد و املاک و کاداستر کشور (Candastre)، همچنین لزوم ایجاد آن‌ها براساس ضوابط فنی و اجرایی توسعه دولت الکترونیک و میزان پیشرفت آن‌ها پرداخته شد.

سخنرانی دوم با عنوان « مصاحبه حضوری با کمک رایانه (CAPI) برای انجام طرح‌های آماری کشاورزی و گزارش قیمت محصولات کشاورزی» توسط آقای علی‌رضا صفایی کارشناس آمارهای کشاورزی مرکز آمار ایران ارائه شد. در این سخنرانی به طور خلاصه به توضیح و ارائه روش CAPI پرداخته شد.CAPI در واقع مخفف Computer Assisted Personal Interviewing است که در این روش گرداوری اطلاعات و تکمیل پرسشنامه‌های آمارگیری به کمک تبلت است و طراحی و مدیریت آن به صورت آنلاین و به‌وسیله کامپیوتر می‌باشد.

سخنرانی سوم با عنوان «فناوری داده‌ها و تهدیدان آن برای جامعه» توسط آقای سعید قاسمی‌زاده کارشناس آمار مرکز آمار ایران ارائه شد. در این سخنرانی، برخی از نگرانی‌های متخصصان حوزه حقوق و علوم سیاسی به همراه مثال‌هایی از سوء استفاده‌ها از فناوری داده توسط جریانات سیاسی موسوم به پویولیست ها ایراد ‌شد و در مورد چشم‌انداز نقش‌افرینی مراکز آماری نکاتی ارائه گردید.

• سومین نشست از مجموعه نشست‌های بررسی تجربیات و دیدگاه‌ها در حوزه آمار رسمی (۳) با عنوان نقش فناوری در آمار رسمی برگزار شد.